Sales training

Klantgericht denken en doen is een van de belangrijkste leerdoelen van onze salestrainingen

Verkoop op waarde

Sales training om performance te verbeteren

In de huidige tijd verandert het vak van verkopen razendsnel. Tegenwoordig is een verkoper een creatieve spin in het web met als doel om de klanten zo goed mogelijk te bedienen.

De verkoper kent de klant immers goed en de klant vertrouwt deze professional. Maar dat vraagt ook om de ontwikkeling van nieuwe vaardigheden.

Kennis

Wat wil mijn klant?

Natuurlijk is productkennis voor een verkoper belangrijk, maar tegenwoordig komt de klant al goed beslagen ten ijs binnen. Hij heeft zich immers online al goed voor kunnen bereiden. Dus is het aan de verkoper om de klant te overtuigen van toegevoegde waarde. Daarvoor is empathisch vermogen van groot belang. Klantgericht denken en doen, dat is een van de belangrijkste leerdoelen van onze salestrainingen. Wij bieden deze trainingen voor ieder niveau, van de startende verkoper tot en met de ervaren ‘rot’. En omdat ieder bedrijf en ieder persoon anders is, trekken we hiervoor niet een standaard aanpak van de plank. Wij houden van een praktijkgerichte aanpak, waarbij individuele doelstellingen en gewenste resultaten centraal staan.

Wil je ook weten hoe we dat voor jou doen? Praat met ons over de uitdaging en samen komen we tot een krachtige, tailormade training.

Neuromarketing

Klantbeleving beïnvloeden

Het brein is de motor achter gedrag, gewoontes en houding. Het brein is trainbaar, leerbaar en in staat tot veel meer dan we in eerste instantie aannamen. Neuromarketing houdt zich bezig met de biologische kant van dingen kopen. In onze trainingen met betrekking tot klantbeleving en de beïnvloeding hiervan, gaan we dieper in op de fascinerende inzichten die de neurowetenschap ons geeft.

Voor wie?

Hoe we dingen ervaren en beleven is continu aan verandering onderhevig. Alles is in beweging: de markt, organisaties, mensen. Het goede van veranderingen is, dat er nieuwe kansen geboden worden. Onze sales trainingen zijn geschikt voor commerciële organisaties die in beweging willen blijven en kansen niet onbenut willen laten. Iedereen die binnen de organisatie betrokken is bij sales, van commercieel manager tot verkoper, wordt op een motiverende, aansprekende manier in beweging gezet.

“De training en de manier waarop jij ons met al je enthousiasme hebt getraind, hebben mij absoluut een betere verkoper gemaakt.”

Samen op reis?

3 + 8 =