Social Selling

Een manier om naar social selling te kijken is om het simpelweg te zien als het proces om van ‘social’ inkopers, klanten te maken.

commerciële activiteiten versterken

Social selling is online verleiden

Acquisitiemethoden als de telefoon pakken of gewoon bij een bedrijf naar binnen stappen, worden nog altijd volop toegepast en zullen gewoon blijven bestaan. Maar we zien tegenwoordig ook steeds meer de kracht van social media. Social Selling is dan ook het antwoord op veranderend klantgedrag in B2B. En het goede aan Social Selling is dat het alleen maar je commerciële activiteiten versterkt.

Social selling is de kunst om klanten online naar jou toe te laten komen. Jij staat hierbij als ‘mens’ centraal, want jij bent degene die online kennis met je netwerk deelt. Zo creëer je niet alleen waarde voor jezelf, maar vooral ook voor het bedrijf, dienst of product dat jij vertegenwoordigt. Met de toepassing van Social Selling draai je in feite het traditionele verkoopproces om en wordt het gemakkelijker je doelgroep voor een afspraak te benaderen.

Het gaat om jou. Maar hoe deel jij online jouw visie over jouw vakgebied met potentiële klanten? Welke social mediakanalen zijn hiervoor het meest geschikt en hoe profileer je jezelf dan eigenlijk het beste? Met onze training helpen wij je die keuzes te maken en geven wij je de handvatten om jouw eigen ‘personal brand’ te creëren. En misschien zal jij daarna ook gaan ervaren dat Social Selling ook voor jou misschien wel de beste manier is om bij nieuwe klanten aan tafel te komen.

Wil je weten hoe we jou daarbij helpen? Praat met ons over jouw online uitdagingen en samen komen we tot een krachtige, tailormade training.

Nieuwsgierig welke meerwaarde wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Dan nodigen wij jou van harte uit om een afspraak met ons te maken en vertellen wij jou graag meer.

Voor wie?

Verkoopadviseur, accountmanager of directeur. Wat je functie ook is, voor iedereen die contact met klanten onderhoudt is onze training Social Selling een absolute must! Na de training weet je namelijk precies welke commerciële kansen van social media jij volledig kunt benutten om online succesvol zaken te doen.

“De mogelijkheden met LinkedIn die je me liet zien waren echt een openbaring. Ik ga direct aan de slag!”

Samen op reis?

3 + 14 =