info@inseriousbusiness.com

aftersales

Is jouw klant nog wel blij? Is de beleving en service optimaal? Inspirerende en uitdagende aftersales trainingen voor de automotive branche in de volle breedte.

Overtref de verwachtingen

Bij klantcontact gaat het om veel meer dan zorgdragen voor de juiste technische oplossingen. Elk klantcontact is een mogelijkheid om de relatie te verstevigen en een kans op commercieel succes.

Om de loyaliteit van de klant te waarborgen is professionele aftersales cruciaal. Het draait om het inspelen op mogelijkheden om de langetermijnrelatie goed te houden en de juiste producten en diensten te verkopen. En om de verwachtingen keer op keer te overtreffen waardoor klanten graag klant blijven en zich als ook klant gewaardeerd voelen. 

Ontwikkel deze houding en vaardigheden met training en coaching van In Serious Business. Daarbij is het van groot belang dat alle afdelingen goed met elkaar samenwerken. Een KCC, receptie, magazijn, werkplaats en natuurlijk de afdeling verkoop dragen samen de zorg voor optimale beleving en service. Met als doel het behalen van maximale klanttevredenheid en/of omzet en daarmee een verantwoord rendement.

Wij bieden op maat gemaakte trainingen, volledig afgestemd op de commerciële visie, strategie en doelstellingen van onze opdrachtgevers. Elke training is uniek hierdoor gaan deelnemers direct aan de slag met de getrainde onderwerpen en vaardigheden.

Wil je meer weten? Praat met ons over jouw uitdaging, we vertellen je graag alles over onze oplossingen!

Resultaat:

Op een onconventionele manier leren deelnemers het maximale uit de training, zichzelf en een goed werkende aftersales te halen.

Voor wie:

Deze trainingen worden verzorgd voor service adviseurs, magazijnmedewerkers, autotechnici en medewerkers van een klantcontact afdeling.

“Ik snap beter wat de impact is van persoonlijke aandacht. Een kenteken vragen leek heel normaal, maar een naam vragen is veel slimmer!”