info@inseriousbusiness.com

Accountmanagement

Van accountmanager naar oplossingsgerichte expert en adviseur?

ontwikkel je tot een échte accountmanager

Accountmanagement betekent in een goed Nederlands ‘relatiebeheer’, de kern hiervan ben jij.

Weet jij nog de werkelijke betekenis en bedoeling van accountmanagement? Het is de afgelopen jaren steeds meer een containerbegrip geworden. Zonde, want het gaat hier wel om cruciale werkzaamheden voor een commercieel bedrijf.

Daarom gaan we met jou terug naar de kern van jouw functie als accountmanager. Accountmanagement is in de basis ‘gewoon’ relatiebeheer. Je zorgt ervoor dat de klant krijgt wat hij wil en dat jouw bedrijf de afspraken nakomt. De béste Accountmanagers zetten nét dat ene stapje extra. Je verrast bestaande klanten en weet prospects aan je te binden door je bijzondere aanpak met echte aandacht.

Wat je hiervoor nodig hebt, is product- en marktkennis én de juiste persoonlijke en commerciële vaardigheden. Dat is waar het uiteindelijk om draait.

Wil je weten hoe wij dat doen? Praat met ons over jouw uitdaging en we vertellen je graag meer!

Resultaat:

Na onze training Accountmanagement heb jij alle kenmerken ontwikkeld die een échte accountmanager onderscheidt van de anderen:

  • Jouw communicatieve vaardigheden en zelfvertrouwen
  • Jouw lef en doorzettingsvermogen om nieuwe klanten te zoeken
  • Jouw relatiemanagement
  • Jouw kennis van het product en de markt
  • Jouw beheer van je eigen accountplan


Met je eigen manier van werken val je niet alleen binnen jouw bedrijf op, maar ben je vooral meer zichtbaar geworden voor relaties en nieuwe klanten!

Voor wie:

Deze training is geschikt voor alle (startende) accountmanagers die het graag nét even anders willen doen om bij (nieuwe) klanten in beeld te komen en te blijven. En omdat ieder bedrijf en ieder persoon anders is, maken wij de training op maat. Wij houden van een praktijkgerichte aanpak, waarbij individuele doelstellingen en gewenste resultaten centraal staan.

“Door de kennis die ik tijdens het accountmanagers-traject heb opgedaan, heb ik mijn eigen aanpak ontwikkeld en verkoop ik nu makkelijker.”